icon-image
Pokliči nas
+386 30 454 245

Počitniška hiška ... kjer se čas ustavi!

CIRKULANE

Park etnografske dediščine

V centru kraja Cirkulane, oddaljenega 4km, se tik ob cerkvi Sv. Katarine nahaja Park etnografske dediščine. Gre za etnografski muzej na prostem, ki nudi vpogled v zgodovino Haloz, tradicionalni način življenja in dela naših prednikov. Naročilo ogleda na tel +386 (0)2 795 32 00.

Cirkulane

Grad Borl

7 km oddaljen Grad Borl, ki stoji na skalnati steni nad reko Dravo, je zgodovinsko tesno povezan s Cirkulanami, njegov obstoj sega v prvo tretjino 12. stoletja ali celo prej. www.borl.si

Ptuj

Kam na Ptuju?

Nahajamo se 20 km od Ptuja, najstarejšega slovenskega mesta še iz časa rimljanov. Njegovo zgodovino si lahko ogledate v Dominikanskem samostanu, kjer se nahaja bogata arheološka zbirka, nadaljujete z ogledom Miheličeve galerije, Starih zaporov vse do Ptujskega gradu v katerem je med drugim etnološka raztava Dravskega polja, z grajske ploščadi pa se vam odpre razgled na spodaj ležeče staro mestno jedro vse do reke Drave in daleč čez ptujsko polje. Prijetno sprostitev ponuja tudi največje umetno jezero v Sloveniji, krožna pot po nasipu je dolga 14 km, lahko jo prehodite ali se zapeljete s kolesom. Ne pozabite se ustaviti na ornitološki opazovalnici s katere je obiskovalcem omogočeno opazovanje številnih vrst ptic na tem območju. V Termalnem parku Term Ptuj se lahko sprostite v plavalnem bazenu, wellness centru ali popestrite otrokom dogajanje na toboganih. Informacije: tel. +386 (0)2 749 45 30, www.sava-hotels-resorts.com Pokrainski muzej Ptuj Lokacije: Ptujski grad, Miheličeva galerija, Stari zapori Informacije: tel. +386 (0)2 74803 60, www.pmpo.si. Nastanitev je oddaljena od Ptuja 20 km, Maribora 44km, Ljubljane 190 km, Zagreba 120km.